Lecția de eCommerce

Dezvoltare web-shop

scris de Gabriel Teodorescu | Startul unei afaceri online

Următorul pas pentru punerea în practică a viziunii tale de business este dezvoltarea web-shopului. Acest proces poate fi complex și costisitor, fără puțin research în prealabil. De aceea, dacă nu ai citit articolul despre “Alegerea platformei de eCommerce”, te invităm să o faci.

Dacă ești la curent cu metodele de dezvoltare magazine online, poți înțelege ușor avantajele platformelor SaaS (Software as a Service) și de ce am ales să dezvoltăm o astfel de platformă.

În acest articol, vom explora cum poți să-ți lansezi propriul magazin online folosind platforma easyCart și cum aceasta poate să te ajute să-ți atingi obiectivele.

Ce trebuie să știi înainte de a-ți construi magazinul online?

Ca în orice proiect, este bine să faci puțin research și să pregătești anumite etape, înainte de începutul proiectului. Aceste aspecte se aplică și în cazul magazinelor online. 

Planul de Afaceri:

Elaborează un plan de afaceri care să cuprindă obiectivele tale, strategia de marketing, planul financiar și structura de costuri. Un plan solid te va ajuta să-ți stabilești direcția și să-ți prioritizezi resursele.

Alegerea Platformei:

Selectează o platformă de eCommerce potrivită pentru magazinul tău online. Poți opta pentru platforme precum Shopify, Magento, sau easyCart. Alege platforma care corespunde nevoilor tale și capacităților tale tehnice.

Numele de Domeniu și Brandingul:

Alege un nume de domeniu adecvat și construiește un branding corespunzător pentru magazinul tău online. Numele de domeniu ar trebui să fie ușor de reținut și să reflecte identitatea brandului tău.

Produse și Catalog:

Configurează catalogul de produse. De cele mai multe ori, acesta este un fișier CSV, formatat pe stilul necesar platformei pe care ai ales-o. 

Organizează produsele în categorii și stabileștele atributele. 

Adaugă imagini de înaltă calitate și descrieri detaliate ale produselor. 

Imaginile atrăgătoare și informațiile precise ajută la conversii mai bune.

Administrarea Stocului:

Alege o platformă cu un sistem eficient de gestionare a stocului. Acesta ar trebui să te ajute să monitorizezi nivelurile de stoc, să primești alerte în caz de epuizare a stocului și să actualizezi automat disponibilitatea produselor pe site.

Marketingul și Promovarea:

Dezvoltă o strategie de marketing pentru a atrage trafic pe site-ul tău. Aici intră în joc optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO), publicitatea online, social media marketing, email marketing, PPC, affiliate marketing, inflencer marketing, dar și analiza datelor.

Este de mare ajutor ca platforma pentru crearea magazinului să îți ofere funcțiile necesare implementării strategiei tale de marketing (newsletter, cupoane, campanii, analytics, etc).

SEO (Optimizare pentru Motoarele de Căutare):

Implementează tehnici de SEO pentru a crește vizibilitatea magazinului tău online în rezultatele motoarelor de căutare. Acest lucru include optimizarea cuvintelor cheie, crearea de conținut relevant, gestionarea meta-descrierilor și alte detalii. Pentru fiecare dintre acestea este important ca platforma să îți ofere aplicațiile și funcțiile necesare pentru optimizare.

Analiza Performanței:

Implementează instrumente de analiză pentru a urmări comportamentul utilizatorilor pe site și pentru a obține date esențiale despre conversii, rate de abandon a coșului, și alte metrici importante. Și în acest caz platforma te poate scuti de multă muncă dacă vine deja echipată cu aceste instrumente.

De ce să alegi o platformă SaaS? 

Ușurința de utilizare:

Unul dintre cele mai mari avantaje ale platformelor SaaS, precum easyCart, este ușurința lor de utilizare. Nu este nevoie să ai cunoștințe tehnice profunde sau să angajezi un programator pentru a-ți lansa sau pentru a-ți manageria magazinul online. Interfața intuitivă și opțiunile instalate îți permit să administrezi portofoliul de produse, comenzile și restul aspectelor fără bătăi de cap.

Economie de timp și bani:

Cu o platformă SaaS, eviți costurile inițiale mari și cheltuielile constante de mentenanță. Aceste platforme oferă soluții de hosting, actualizări și suport tehnic, permițându-ți să te concentrezi pe dezvoltarea afacerii tale în loc să te preocupi de aspectele tehnice.

Flexibilitate și scalabilitate:

easyCart îți oferă flexibilitatea de a-ți personaliza magazinul online conform preferințelor tale. Poți adăuga funcționalități suplimentare sau să îți modifici designul în funcție de nevoile afacerii tale. În plus, platforma este scalabilă, permițându-ți să crești pe măsură ce afacerea ta se dezvoltă.

Securitatea datelor:

Platformele SaaS pun un accent deosebit pe securitatea datelor clienților. Ele investesc în măsuri de securitate avansate pentru a-ți proteja magazinul și datele tale, ceea ce inspiră încredere clienților tăi.

Actualizări constante:

easyCart oferă actualizări regulate, adăugând noi funcționalități constant. Astfel, magazinul tău online rămâne întotdeauna actualizat și competitiv.

Funcții și aplicații incluse:

Platformele SaaS oferă o selecție mare de funcții și aplicații necesare, de la instrumente pentru management până la cele specializate.

În cazul easyCart, ai un panou de administrare central, cu care poți manageria portofoliu de produse (upload individual sau upload de liste (CSV)). 

Un alt aspect important al gestionării unui magazin online de succes pe platforma easyCart este implementarea unor metode de plată online sigure și eficiente, precum și gestionarea livrărilor cu ajutorul modulelor pentru curieri.

Nu în ultimul rând, platforma easyCart oferă utilizatorilor funcții și aplicații dedicate marketingului și vânzărilor, dar și instrumente pentru măsurarea și analiza performanțelor acestora.

Pe scurt

Dezvoltarea unui magazin online presupune multe ore de research pentru a te familiariza cu opțiunile de pe piață, pentru a crea un plan de afaceri și o strategie de marketing, dar și pentru a găsi platforma și instrumentele care te pot ajuta să pui totul în practică cu succes. 

Pe de altă parte, crearea unui magazin online obișnuia să fie un proces mult mai complex, însă cu ajutorul platformelor SaaS, acest proces s-a simplificat. 

Platformele SaaS pentru eCommerce, precum easyCart, fac procesul de creare a unui magazin online accesibil și eficient. Este datoria ta să alegi platforma care îți oferă funcțiile și suportul necesar pentru a-ți atinge obiectivele.

easyCart nu este doar o platformă de eCommerce ușor de utilizat, ci și o unealtă puternică pentru a-ți gestiona, promova și scala magazinul online. Lista de funcții și aplicații permite oricărui tip de afacere să-și găsească instrumentele necesare pentru a-și atinge obiectivele comerciale.

Rămâi conectat cu fluxul de informații despre comerțul electronic și Lecția de eCommerce prin abonare la newsletter-ul nostru.

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care află! Abonează-te la newsletter-ul nostru astăzi și descoperă ofertele speciale easyCart.

ABONEAZĂ-TE

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Adaugă comentariu.
Adaugă nume.
Adaugă email.

Află mai multe despre crearea magazinelor online.

Ai întrebări? Completează formularul și contactează-ne!

Un specialist îți va răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poți lua legătura cu un consultant apelând 0722 106 764.